George Tweewielers is sinds 1990 de plek om fietsen te beleven!


Wij willen u graag kennis laten maken met verschillende soorten fietsen, accessoires en merken. In de jaren na de opening van George Tweewielers, hebben wij veel ervaring opgedaan, hierdoor kunnen wij u op de juiste manier adviseren.
Advies

Advies

Vandaag de dag bestaat de collectie fietsen niet meer uit vier of vijf modellen, de collecties groeien en het overzicht lijkt soms te verdwijnen.


Wij helpen u daarom graag verder, voor uw wensen en verlangens is er altijd een passende fiets die daarop naadloos aansluit.

De elektrische fiets

De elektrische fiets

We ontkomen er niet meer aan, overal waar we fietsen zijn de elektrische fietsen te zien. Maar dit is niet raar, de e-bike kan een grote uitkomst zijn en fiets plezier geven als nooit daarvoor.


Dat de e-bike alleen voor "oudere" mensen is geschikt, is allang achterhaald. De 13 jarige scholier rijdt vol plezier op zijn of haar e-bike naar school.


Ook de woon-werk verkeer rijder wordt actiever en kiest steeds vaker voor de fiets. Dit heeft er mee te maken dat de meeste Nederlanders in een straal van 15 kilometer bij hun werk vandaag wonen. Dit is een afstand die heel goed te overbruggen is met een elektrische fiets.

Daarnaast is er ook de recreant, die al jaren geniet van het genot van een e-bike.De beste e-bike

De beste e-bike

Welke e-bike is het beste? Deze vraag krijgen wij vaak te horen. Het antwoord op deze vraag hangt af van het doel waar u de fiets voor gaat gebruiken en welke verwachtingen u van de fiets heeft.


Naast de verschillende modellen e-bikes, zoals een stadsfiets model e-bike, een sportieve elektrische fiets of bijvoorbeeld een elektrische transportfiets zijn er ook verschillende soorten motoren, accu's en systemen.


Wij hebben voor iedereen de juiste elektrische fiets. Dit komt door ons zeer grote en ruime aanbod, wij zijn namelijk: Premium Gazelle dealer en verder van merken zoals: Sparta, Batavus, Riese en Müller, Cube en Cortina.

Aandrijving

Aandrijving

De op dit moment meest geplaatste motor is de middenmotor. Deze motor drijft direct aan op de aandrijflijn (ketting). De middenmotoren zijn er in verschillende varianten betreft het aantal Nm (kracht) en ook de interne overbrenging (snelheid). De middenmoteren behoren tot de sterkere motoren.


Omdat deze motoren zijn voorzien van een kracht-sensor, geeft dit een natuurlijke, directe maar ook een krachtige ondersteuning. Al vanaf het moment van wegrijden ondervind u een prettige ondersteuning. De kracht-sensor meet hoeveel kracht u geeft en aan de hand van deze gegevens wordt de ondersteuning op dat moment bepaald. Hoe meer kracht u zet, des te meer de motor ondersteunt. De meest voorkomende merken van deze motoren zijn Bosch en Shimano.


Doordat deze motor in het midden van de fiets is geplaatst, is ook de gewichtsverdeling beter. Niet de zware voorzijde zoals bij een voorwielmotor of een zware achterzijde zoals bij een achterwielmotor.

Accu's

Accu's

Naast de verschillende soorten motoren, zijn er ook verschillende accu's. Er zijn een aantal belangrijke eigenschappen die de accu's van elkaar onderscheiden.


De capaciteit van de accu bepaald hoeveel kilometer u met een accu kunt fietsen. De capaciteit van de accu wordt aangeduid met wH, dit staat voor watthour. Hoe hoger deze waarde is, des te groter het actieradius van de fiets.


De plaatsing van de accu op de fiets is ook verschillend. De accu is over het algmeen onder de bagagedrager geplaatst. Maar ook wordt de accu regelmatig op of in de onderbuis geplaatst.


Bosch heeft op dit moment als enige systeem de mogelijkheid om twee 500Wh accu's met elkaar te verbinden zodat het totale capaciteit 1000Wh bevat. Dit wordt vooral toegepast op fietsen van Riese & Müller.
Display

Display

Ook in de displays zijn er verschillende mogelijkheden. Er zijn display's die vast gemonteerd zijn op het stuur, er zijn afneembare display's en er zijn ook display's met navigatie en nog meer extra functionaliteiten.


Vaak zit er bij een bepaald model fiets een gekozen display, in sommige gevallen, zoals bijvoorbeeld bij fietsen van Riese & Müller heeft u zelf de mogelijkheid om een display te kiezen die aansluit op uw wensen.

Naast de functie's als snelheid, dag afstand, totale afstand en de tijd zijn er ook display's waar u de mogelijkheid heeft om bijvoorbeeld route's in te laden, of u kunt uzelf laten navigeren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk met het Nyon display van Bosch.


De nieuwste ontwikkeling is de telefoonhouder Cobi. Deze telefoonhouder kan gemonteerd worden op elke displayhouder van Bosch. In deze telefoonhouder kunt u uw telefoon plaatsen en via de Cobi app op uw telefoon kunt u uw fiets besturen, navigeren en zijn er nog meer leuke functionaliteiten toegevoegd.


Speed-pedelec

Speed-pedelec

Wellicht bent u al bekend met de term speed-pedelec en weet u exact wat voor soort fiets het is, of misschien heeft u hier nog nooit van gehoord. Wij willen graag inzoomen op de zogeheten speed-pedelec, wat houdt dit nou eigenlijk in?


De speed-pedelec is een elektrische (brom)fiets, deze speciale e-bikes hebben de mogelijk om tot 45 km/u ondersteuning te leveren. Dankzij de hoge snelheid is het voor u, vanaf nu mogelijk om grotere afstanden binnen een zeer kort tijdsbestek af te leggen. Zoals al eerder genoemd is dit een elektrische (brom)fiets, dit houdt in dat u een goedgekeurde fietshelm dient te dragen, en dat de plaats op de weg, net even wat anders is.


Omdat steeds meer mensen de alsmaar toenemende file's beu zijn, wordt er steeds vaker gekozen voor de speed-pedelec als oplossing. Ook de overheid ziet dit, en begrijpt ook dat het file probleem opgelost dient te worden. Vanaf januari 2020 is het dan ook mogelijk om een leasefiets af te sluiten met maar 7% bijtelling. Lees hier meer over fietsleasing en financiering.


George Tweewielers is trots om te zeggen dat wij een zeer grote collectie aan deze speed-pedelec's in onze winkel hebben. Deze hebben wij van de merken Riese & Müller en Trek. Mocht u geintresseerd zijn geraakt en hier meer over te weten willen komen, kom dan langs in onze winkel of neem contact met ons op.
Riese & Müller

Riese & Müller

De fietsen van Riese & Müller hebben bij ons een prominente plek in de winkel. Dit Duitse e-bike merk onderscheid zich door het gebruik van duurzame materialen en de keer op keer terugkomende innovaties die zij toepassen op hun fietsen.


Elke model van Riese & Müler is tot een bepaalde hoogte door u zelf samen te stellen.

U kiest zelf de versnellingsnaaf, aandrijflaan, speed-pedelec of geen speed-pedelec, display type, accu capaciteit en nog veel meer. Ook de frame hoogte en kleur zijn door u te kiezen.

De fiets wordt dus speciaal voor u geproduceerd in Duitsland.

Over Riese & Müller

Over Riese & Müller

De oorsprong

Het begon allemaal toen twee ingenieurs bij elkaar kwamen met een goed idee in een garage. Dit gebeurde in het midden van Duitsland, in stad genaamd Darmstadt. In de tuin van hun ouders heeft het merk zijn oorsprong gevonden. Direct na de oprichting won het bedrijf in 1993 zijn eerste innovatieprijs en groeide het uit tot de nu internationaal gerenommeerde premium-fabrikant van e-bikes en vouwfietsen. Nu, na ruim 20 jaar produceert Riese & Müller nog steeds de meest innovatieve fietsen en dit doen ze met de passie uit de begintijd.

 

Duitse ingenieursschap

Alleen maar e-bikes en vouwfietsen bouwen staat niet recht tegenover de onnovatieclaim die Riese & Müller neerzet. Elke door Riese & Müller gebouwde fiets is een nauwkeurig uitgedacht totaal concept voor een specifiek doel. Dat staat niet alleen voor het hoogste Duitse ingenieursschap, maar het is ook de passie en de manier van werken. Perfectioneren, innovatief denken en vooral experimenteren en durven! Permanent en gefocust op elke detail. Dat zorgt ervoor dat ze de perfecte tweewielers creëren. Deze exclusieve fietsen zijn te koop bij George Tweewielers.

 

Stadsfietsen

Stadsfietsen

De stadsfiets is een ideale fiets voor een dagelijkse rit in het dorp, naar uw werk of een heerlijke fietstocht.


Dat deze fietsen al tientallen jaren gebouwd worden betekend niet dat de ontwikkeling stil staat. Ook de stadsfietsen worden van alsmaar betere kwaliteit, lichter en zitten vol innovatieve snufjes.


De stadsfietsen hebben een comfortabele en rechte zithouding, onderhoudsvriendelijk, lage rolweerstand en zijn degelijk gebouwd.Trekking en hybridefietsen

Trekking en hybridefietsen

De trekkingfiets en hybridefietsen hebben als doel u sneller en met minder inspanning van het start naar het eindpunt te brengen.


Het overgrote deel van deze fietsen zijn uitgerust met een derailleur versnelling. Het voordeel hiervan, is dat er minder weerstand is en dat het fietsen nog lichter zal aanvoelen.


De trekkingfiets is gemaakt, zoals de naam al zegt voor het trekken. Deze fietsen zijn ontworpen voor zware belastingen en langere afstanden.

accessoires

accessoires

Voor stads- en hybridefietsen zijn er verschillende soorten accessoires te verkrijgen. Zoals bijvoorbeeld een waterdichte of waterafstotende tas en diverse soorten manden.


Natuurlijk zal deze accessoires naadloos moeten aansluiten op uw wensen. In onze winkel en webshop hebben wij een groot aanbod aan accessoires. Wij adviseren u hier graag over.

Transportfietsen

Transportfietsen

De transportfiets is weer helemaal terug, deze trendy fiets is niet meer uit het straatbeeld te denken.


Uitgerust met een voordrager is het mogelijk om gemakkelijk je bagage mee te nemen. Ook is het mogelijk om een krat, mand of tas te plaatsen op de voordrager.


Transportfietsen zijn er van de merken Cortina, Sparta en Gazelle. Van deze merken hebben wij een groot aanbod in onze winkel.

Trendfietsen

Trendfietsen

Cortina slaagt erin om naast de transportfiets andere variaties op deze fietsen te maken. Bijvoorbeeld de Cortina Common en de Cortina Blau zijn echte trendy en eigentijdse fietsen.


Deze fietsen neigen meer naar het uiterlijk van de stadsfiets, maar in het design komen de details van de transportfiets in terug.


De Cortina Common is ook uit te voeren met een stoere makkelijk af te nemen stalen mand waarin u gemakkelijk dingen mee kunt nemen.
Accessoires

Accessoires

De transportfiets vindt zijn oorsprong in de begin jaren van de 20ste eeuw. De transportfiets was toen ontworpen voor wat de naam al zegt, het transporteren van goederen. De drager boven het voorwiel en een mand of krat hierop was toen al de standaard. Dit zien wij nu, in de 21ste eeuw weer terug.


U kunt bij ons terecht voor allerlei accessoires, om uw transportfiets een echte transportfiets te laten zijn!

Moederfietsen

Moederfietsen

De moederfiets is ontworpen voor de hoogste veiligheid en rijcomfort tijdens elke rit met uw kind, want elke rit moet leuk zijn!


Het verschil tussen de moederfietsen en niet moederfietsen is dat de afstand van het zadel naar het stuur groter is, waardoor u meer ruimte heeft om veilig op en af te stappen.


Het een breder stuur heeft, om veilig en goed te kunnen sturen. Er bij veel bagagedragers rekening is gehouden met het direct monteren van een Yepp of Bobike kinderzitje.

Verschillende modellen

Verschillende modellen

Naast de "normale" moederfiets zijn er ook transport-moederfietsen, deze fietsen hebben een transportdrager aan de voorzijde van de fiets. Dit heeft als voordeel dat wanneer u een achterzitje gemonteerd heeft, u altijd boodschappen en andere dingen mee kunt nemen in uw geplaatste mand of krat.


De moederfiets is er ook in een e-bike variant. De grotere tochten met uw kinderen worden hiermee werkelijkheid. Niet meer alleen alle kracht leveren, maar ondersteuning krijgen van een hulpmotor waardoor het fietsen nog lichter zal gaan.


Kom naar onze winkel om kennis te maken met deze leuke en veilige moederfietsen.Sportfietsen

Sportfietsen

Bij George Tweewielers kunt u ook terecht voor de aanschaf en het onderhoud van sportfietsen.


In onze winkel hebben wij een ruime collectie sportfietsen van het merk Trek. Dit Amerikaanse merk bestaat sinds 1976 en produceert kwalitatief hoogwaardige fietsen.

Mountainbikes, racefietsen en alles ertussenin

Mountainbikes, racefietsen en alles ertussenin

Niet alleen mountainbikes en racefietsen behoren tot het assortiment.


Trek heeft ook andere sportieve modellen zoals bijvoorbeeld de FX serie. Deze fietsen zijn gemaakt  voor degene die snelle rondes wilt rijden maar niet de diepe zithouding willen hebben van een racefiets.


Naast de FX serie is er ook de DS serie, deze dual-sport serie is een prettige fiets voor op de weg, maar ook een bospad kan je berijden met deze fiets.

Bakfietsen

Bakfietsen

De bakfiets, een ultieme transportfiets.

Dankzij de bakfiets hebben wij de mogelijkheid om een veeltal aan spullen, kinderen of dieren mee te nemen tijdens onze fiets rit. De bakfiets maakt het ook mogelijk om je snel(ler) door het verkeer te bewegen en toch je vracht mee te kunnen nemen. Ideaal in steden of drukkere gebieden.


Wij hebben elektrische bakfietsen van het merk Riese & Müller en Urban Arrow, deze bakfietsen kun je personaliseren en inrichten voor het doel waar u het voor wilt gebruiken. Bijvoorbeeld het vervoeren van kinderen, koeriersdiensten of voor je klusbedrijf. Kortom, mogelijkheden genoeg bij Riese & Müller en Urban Arrow.


Bakfiets.nl

Bakfiets.nl

Naast de mooie bakfietsen van Riese & Müller hebben wij ook bakfietsen van het merk bakfiets.nl in ons assortiment.


Dit mooie merk heeft verschillende soorten modellen.

Zo zijn er bijvoorbeeld lange en korte bakfietsen, elektrische en niet elektrische. En zijn er nog een tal van opties te verkrijgen zoals bijvoorbeeld een huif, peuterschalen, kinderstoeltjes en nog veel meer!


Kom nu bij ons langs en ontdek deze waanzinnige bakfietsen.
Kinder en jeugdfietsen

Kinder en jeugdfietsen

U kunt bij ons terecht voor alle soorten fietsen, ook voor kinder en jeugdfietsen. In onze winkel hebben wij een groot aantal fietsen op voorraad.


Omdat wij het belangrijk vinden om elke generatie en leeftijd een aanbod aan te kunnen bieden, laten wij dit graag blijken door ons grote aanbod.


U kunt ook de bijpassende accessoires zoals mandjes, kratjes, bellen en allerlei versieringen bij ons vinden, om de fietsen nog leuker te maken.

Ook voor kinderen en de jeugd zijn er verschillende modellen. Zo zijn er de transportfietsen, stoere jongensfietsen, om lekker mee te kunnen crossen en ook cruisefietsen.


Naast de verschillende modellen, hebben wij diverse merken die deze fietsen aanbieden. Wij hebben fietsen van de merken Alpina, Loekie en Cortina. Al deze merken hebben hun eigen karakter, modellen en kleuren.


Kom naar onze winkel om al deze leuke en mooie fietsen te ontdekken!