Hoogste kwaliteit voor de laagste prijs Deskundig advies Alle bekende merken

Zadelmeting

Zadelpijn, wie zit daar nou op te wachten?Last van zadelpijn?

Heeft u last van zadelpijn tijdens het fietsen, kom dan langs bij ons in de winkel en doe een zadelmeting. Wij helpen u graag met het uitzoeken van een zadel die perfect bij uw lichaam past. Een goed zadel voorkomt vele pijnen en maakt het fietsen nog leuker!
 

Wat is zadelpijn en hoe voorkom je dit?

Veel fietsers hebben last van zadelpijn. Soms zelfs zo erg dat ze het fietsen voorgoed voor gezien houden. Door een verkeerd zadel - bijvoorbeeld te smal of te zacht - worden zenuwen en pezen rondom de zitbotten belast. Dan kunnen deze afknellen en dat veroorzaakt zadelpijn. Kies daarom een fietszadel dat bij u past. Ook de stand van het zadel is erg belangrijk, het zadel moet zo afgesteld staan dat u precies op de twee zitbotten zit. De druk zit hierdoor op de juiste plek. Met een goed passend zadel fietst u gegarandeerd zonder zadelpijn en zal u grotere afstanden dan ooit willen fietsen.


Welk zadel heeft u nodig?

Dat is onder andere afhankelijk van de afstand tussen uw twee zitbeenderen. Dat zijn de twee onderste botten van het bekken. Met onze zadelmeting kunnen wij u adviseren over het zadel dat het beste bij u past.
 

Hoe wordt u opgemeten?

Met onze zadelmeting worden de drukpunten van uw zitvlak opgemeten. Voor de meting gaat u op een speciaal plateau zitten waarop een voorwerp ligt. Er ontstaat dan een afdruk van uw zitbeenderen in het voorwerp. Onze specialisten meten daarna nauwkeurig de afstand tussen de zitbeenderen. Deze gegevens gaan de computer in, gecombineerd met een aantal feiten over uw fietsgedrag (zoals de afstanden die u meestal aflegt). Vervolgens krijgt u een advies over welk type zadel en welke maat en hardheid het beste bij u passen.   


Soorten fietszadels

De fietsspecialist kan op basis van het advies precies vertellen welk zadel geschikt is. In het algemeen geldt dat frequente fietsers de meeste baat hebben bij een harder zadel, terwijl iemand die af en toe fietst beter een iets zachter zadel kan nemen. Belangrijk is ook de neus van het zadel. Een verlaagde neus geeft extra comfort en voorkomt hinderlijke druk in het kruis (bij mannen) of rond het schaambeen (bij vrouwen).
 

SQlab & Selle Royal

Van deze twee merken hebben wij meet apparatuur in onze winkel. Ze hebben een breed assortiment aan zadels, van sportief tot comfort en zelfs medische zadels behoren tot het assortiment. Deze merken hebben hun producten ontworpen aan de hand van uitbreide wetenschappelijke en medische onderzoeken.